Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: Protejează-ți PC-ul #3

Protejează-ți PC-ul #3 acum 5 ani 3 luni #1

  • AndreiStas
  • Avatarul lui AndreiStas
  • Deconectat
  • Administrator
  • Retired
  • Posts: 206
  • Thank you received: 1159
Phishing


Ce este phishingul?
Phishingul consta in trimiterea de e-mailuri care au ca si expeditor fals diverse institutii cu care potentiala victima are anumite relatii (de ex: banci, magazine on-line etc). Aceste e-mailuri de obicei directioneaza userii catre anumite site-uri unde sunt rugati sa-si actualizeze diverse informatii sau sa introduca date personale.
Aceste site-uri imita foarte bine structura celor originale insa sunt gazduite de catre persoane rau intentionate care urmaresc obtinerea de foloase materiale


Ce trebuie sa stim despre phishing?

La prima vedere tentativele de phishing pot trece neobservate insa sunt cateva lucruri de care ar trebui sa tinem cont atunci cand primim un e-mail ce pare a fi de la una din insitutiile cu care colaboram.
De regula toate urmeaza aceeasi structura
Introducerea
Salutul este generic, de exemplu : "Stimate client". De obicei companiile cu care colaborati, personalizeaza e-mailurile cu numele dumneavoastra.
Avertizarea
Vi se transmite faptul ca in urma unor investigatii au fost descoperite cateva nereguli la conturile domneavoastra si vi se cer informatiile personale. Majoritatea companiilor nu procedeaza asa, este putin probabil ca un colaborator de-al dumneavoastra sa va solicite informatii confidentiale prin e-mail.
In cazul in care nu urmati instructiunile din e-mail intr-un interval de timp destul de scurt sunteti amenintat cu dezactivarea conturilor, pierderea banilor etc.
Redirectionarea
Vi se cere sa intrati imediat pe o anumit pagina web, accesand un link din cadrul e-mailului. Pe pagina respectiva ar trebui sa introduceti informatii cu caracter general ca numele dumneavoastra insa si cele cu caracter privat: coduri pin, coduri numerice personale, adrese detaliate, numere de telefon etc.
Retineti faptul ca nu toate paginile care arata a fi "oficiale", chiar sunt. Linkurile pe care ar trebui sa dati click sunt mai lungi in comparatie cu cele obisnuite si adesea contin simbolul @.

Cum ne putem proteja?
Persoanele din spatele phisingului se bazeaza pe naivitatea utilizatorilor. Nu exista o metoda de protectie 100% sigura atata timp cat totul depinde de factorul uman. Practic orice utilizator de e-mail este o potentiala victima. Cunoscand cele cateva reguli esentiale despre comunicarea prin e-mail si luandu-ne toate masurile de precautie, ne putem feri de astfel de raufacatori
Subiectul a fost încuiat.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: [ADM]Ayumi, Anhely, archer5, September
Time to create page: 0.350 seconds