Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: [GHID] Utilizare forum

[GHID] Utilizare forum acum 3 ani 10 luni #1

 • [ADM]Ayumi
 • Avatarul lui [ADM]Ayumi
 • Deconectat
 • Administrator
 • Retired.
 • Posts: 6632
 • Thank you received: 4164
În momentul în care un utilizator creează un cont nou acesta trebuie să:
-Știe că primele 5 mesaje necesită aprobarea unui moderator. E suficient sa postezi o singură dată iar în momentul în care moderatorul va vedea mesajul, acesta în va aproba și mesajul va fi postat.
-Fie atent la regulile forumului! Înainte să postați ceva citiți Codul de conduită dar și regulamentul specific secțiunii în care postați:Crearea unui topic nou :

 1. Pentru a crea un topic, aveți nevoie de un cont pe site-ul oficial Metin2Tim si sa fiți logat pe respectivul cont. Panoul de unde creați cont și va autentificați, este pe pagina principala a site-ului www.metin2tim.ro, în partea dreapta.
  ATENȚIE!! Contul de pe site nu este valabil în joc, și invers.

 2. Dacă doriți să deschideți un topic la o anumită rubrica, trebuie sa intrați în ea și să apasați pe "New Topic". Sau direct de pe pagina principală a forumului, având atenția sporită în a selecta categoria în care doriți topic-ul.

  NU UITAȚI !! Înainte de a crea un topic citiți regulamentul secțiunii și Codul De Conduita! În cazul unui cont nou, primele 5 postări trebuiesc aprobate de un Moderator !!

 3. După ce ați intrat în rubrica dorita și după ce ați dat click pe "New Topic", o să vă apară ceva de genul acesta:
 4. Acum, trebuie să completați spațiile libere. După ce ați terminat de completat tot, trebuie să dați pe "Submit" pentru ca discuția sa fie postată. În caz că doriți sa vizualizați discuția creata înainte de a o posta, aveți butonul de "Previzualizare".
Mențiune: Utilizatorii noi pe forum vor avea de scris un cod special, ca în imaginea de mai jos.

Dacă din întâmplare codul nu se înțelege, sau nu îl înțelegeți apăsați Reîmprospătare (evidențiat cu roșu mai sus).


Postarea unul print/screenshot:
 1. Intrăm pe un site de upload, aveți aici exemple de site-uri care nu necesita cont : TinyPic sau postimage.org . Atenție! Este interzisă încărcarea pozelor pe site-uri cu conținut pentru adulți!

 2. Uploadăm poza dorită, screenshot-urile din joc se regăsesc în folder-ul "screenshot", acesta găsit la rândul lui în folderul unde ați salvat metinul.

 3. Copiem link-ul afișat pentru a-l posta în topicul nostru. De preferat link-ul direct, fără alte coduri puse de acel site pe lângă.

 4. Pentru a-l posta, îl introducem între parantezele [url] link [/url] sau pentru a afișa un text cu o legătură către print-ul nostru folosim [url=link] Text dorit [/url] . Pentru varianta în care doriți ca acesta sa apară ca imagine în întregime în topicul dumneavoastră, link-ul trebuie introdus în paranteze ca în prima variantă, înlocuind "url" cu "img".

Realizarea unui print/screenshot:
 1. Ca să puteți face un print, apăsați tasta "Print Screen" de pe tastatura dumneavoastră.

 2. Print-ul realizat îl puteți găsi în locația unde ați salvat folderul "Metin2Tim_Chaos" în folderul " screenshot"

 3. În cazul în care în joc, în momentul apăsării tastei "Print Screen" va apare " Salvarea screenshot-ului a eșuat", puteți realiza un print screen în felul următor :

 4. - Deschideți Paint și apăsați ctrl+v în foaia albă, va apărea captura întregului ecran pe care o salvați unde doriți și aveți print screen-ul pe care l-ați dorit.

  - Sau puteți folosi orice program care are opțiunea de capturare a ecranului sau a unei regiuni, selectând doar fereastra de metin.

Ca sa postați print-ul respectiv, urmați pașii prezentați mai sus


Pentru a răspunde la o discuție:

În partea de jos a paginii se află butoanele de Reply/Quick Reply. Click pe unul din ele.

De regulă Quick Reply se folosește la spam sau la discuții unde nu e necesar foarte mult text. În momentul în care am terminat de scris mesajul apăsăm Submit pentru a posta.
Personalizarea contului de forum:


Pentru a-ți personaliza contul pe forum mergi la profil și în interiorul barii pe care scrie Profil pentru , mai exact în partea dreapta se află butonul de editare. Atenție butonul nu este vizibil dar momentul în care vei pune cursorul pe el cursorul se va schimba.
În imaginea de mai jos e totul simplificat.Pentru a adăuga detaliile și semnătura:
După ce ai apăsat pe butonul editare accesați Informații Profil, acolo apar spațiile pentru detalii și în josul paginii o sa apară "Semnatură", unde se insereaza link-ul imaginii folosind codul:
[img] link [/img]
Pentru a adăuga o semnătură cu scris simplu, adăugați textul propriu-zis.
La sfârșit apăsați Salvează.

Pentru a adăuga avatarul:
După ce ați apăsat butonul Edit click pe scrisul "Imagine avatar". Pentru a adăuga un avatar din propriul calculator apăsați pe butonul Alege fișierul/Browse... selectați imaginea din calculator și apăsați Salvează. Pentru a alege un avatar implicit dați click pe unul din butoanele din dreapta imaginii dorite și apoi Salvează.


Pentru doritorii de Avatare/semnături personalizate există topicul Cereri


Alte detalii utile:
 • Există posibilitatea de a trimite mesaje private pe forum. Mesaje Private -->Compuneți
 • Funcția Căutare este foarte utilă atunci când aveți nevoie. Se caută doar în discuții.
 • Dacă utilizatorii nu au mesaje pe forum folosiți Lista de utilizatori
 • Pentru a mulțumi unui utilizator folosiți butonu:
 • Pentru a raporta un mesaj folosiți butonul:
  sau dați pm unui moderator cu link-ul topicului.
 • Pentru a cita mesajul unui utilizator folosiți butonul:
 • Dacă aveți probleme/nelămuriri legate de forum nu ezitați să dați PM unui moderator!


O parte din mesaj este ascunsă vizitatorilor. Vă rugăm să vă autentificați sau înregistrați pentru a-l vedea.
Ultima editare: acum 3 ani 9 luni by [ADM]Ayumi.
Subiectul a fost încuiat.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Badger, Moke, madalin0m, Lyr, archer5, Kate, B3Boo, Biersack, xOviiii, denis.bossu, XxTrAsN3txX, Sugar, WhiteAndProud
Time to create page: 0.289 seconds